Home Kennisbank Darmonderzoek

Darmonderzoek

Onze darm speelt een belangrijke rol bij de spijsvertering. De darm bestaat uit de dunne darm (twaalfvingerige darm, nuchtere darm, kronkeldarm), de dikke darm, de blindedarm, het rectum (endeldarm) en de anus.

Meer informatie:

Elk deel van het darmstelsel heeft een andere functie bij de spijsvertering. Terwijl de dunne darm ervoor zorgt dat het voedsel verteerd wordt en de voedingsstoffen worden opgenomen, zorgt de dikke darm ervoor dat de overtollige vloeistof wordt geëxtraheerd. Vervolgens wordt de ontlasting in het rectum opgeslagen. Wanneer het vol is (+ - 24 uur later), ontvangt uw hersenen een signaal dat u naar het toilet moet gaan. Dan verlaat de ontlasting uw lichaam via de anus.

Darmproblemen
Als u last heeft van de volgende klachten, kan een darmonderzoek de oorzaak ophelderen.
  • Meer drang tot ontlasting
  • Aanhoudend bloed in de ontlasting
  • Problemen met de productie van ontlasting
  • De regelmaat van de ontlasting is veranderd
  • De samenstelling van de ontlasting is veranderd
Meer informatie
Darmkanker onderzoek

Volgens het Robert Koch Instituut (2010) krijgen jaarlijks 65.000 mensen in Duitsland darmkanker. Het theoretische ziekterisico bedraagt…

Coloscopie

De coloscopie wordt uitgevoerd met behulp van een endoscoop. Dit is een dunne, flexibele slang met een kleine camera aan het einde. De…

Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur