Home Kennisbank Darmonderzoek Coloscopie

Coloscopie

De coloscopie wordt uitgevoerd met behulp van een endoscoop. Dit is een dunne, flexibele slang met een kleine camera aan het einde. De camera is verbonden met een monitor, waardoor de arts het binnenste van de dikke darm, het rectum en het laatste deel van de dunne darm kan zien.

Meer informatie:

Elk deel van het darmstelsel heeft een andere functie bij de spijsvertering. Terwijl de dunne darm ervoor zorgt dat het voedsel verteerd wordt en de voedingsstoffen worden opgenomen, zorgt de dikke darm ervoor dat de overtollige vloeistof wordt geëxtraheerd. Vervolgens wordt de ontlasting in het rectum opgeslagen. Wanneer het vol is (+ - 24 uur later), ontvangt uw hersenen een signaal dat u naar het toilet moet gaan. Dan verlaat de ontlasting uw lichaam via de anus. Soms kan de darm klachten veroorzaken zoals obstipatie of diarree. Als deze klachten lang aanhouden of als u last heeft van minder onschuldige klachten zoals bloed in de ontlasting, is het raadzaam om dit verder te laten onderzoeken.

Darmkanker:

Darmkanker staat bekend als de op één na dodelijkste kanker in West-Europa. Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de 5-jaarsoverlevingskans 90%. Als de kanker zich heeft verspreid, daalt dit percentage naar 60%. Kortom: hoe eerder u actie onderneemt, hoe beter.

Darmproblemen
  • Meer drang tot ontlasting
  • Aanhoudend bloed in de ontlasting
  • De samenstelling van de ontlasting is veranderd
  • De regelmaat van de ontlasting is veranderd
  • Problemen met de productie van ontlasting
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur