Gastroscopie
Onderzoeken

Gastroscopie

Een maagonderzoek is een inwendig onderzoek van de slokdarm, de maag en het eerste gedeelte van de twaalfvingerige darm. Het doel van dit onderzoek is het zichtbaar maken , beoordelen en het eventueel verwijderen van weefsel en poliepen voor onderzoek.

Home Onderzoeken Maagonderzoek

Wat wordt er onderzocht tijdens een maagonderzoek?

Met een gastroscopie (kijkonderzoek van de maag), kunnen ontstekingen en andere klachten in de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm nader worden onderzocht. Het gehele onderzoek vindt plaats onder een roesje waardoor het onderzoek comfortabel en pijnloos kan worden doorgevoerd.

Gastroscopie (kijkonderzoek van de maag)

Een gastroscopie kan informatie verschaffen over de oorzaak van maagklachten of bepaalde oorzaken uitsluiten. Maagklachten komen vaak voor in de slokdarm, maag of twaalfvingerige darm. De oorzaak is meestal irritatie, een ontsteking, een middenrifbreuk of een maagzweer.

De gastroscopie wordt uitgevoerd met een endoscoop. Dit is een dunne, flexibele slang met een kleine camera aan het einde van de slang. De camera is verbonden met een monitor waarop de arts de binnenkant van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm (het eerste deel van de dunne darm) kan zien.

Klachten / symptomen

Inhoud & prijs

Maagonderzoek

Gericht onderzoek naar:
 • Slokdarm
 • Maag
 • Twaalfvingerige darm
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
Meer informatie? Bel +49 241 4757070 of WhatsApp ons.
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

Hierom kiezen cliënten voor DirectClinics
 
Alles was geweldig! Goed advies aan de telefoon! Twee dagen na mijn onderzoek kreeg ik de uitslag.
- Peter
We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 08:30 tot 17:30 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 08:30 tot 17:30 uur