CT-scan longen
Onderzoeken

CT-scan longen

Sluit longkanker vroegtijdig uit

Home Onderzoeken CT-scan longen

Wat wordt er onderzocht tijdens een CT-scan van de longen?

Of het nu gaat om concrete klachten die wijzen op een longziekte, jarenlang roken of voor preventie bij een familiale voorgeschiedenis, de CT-scan van de thorax biedt door het maken van gedetailleerde beelden van elk nog zo klein gedeelte van de long de mogelijkheid om veranderingen in het millimeterbereik te beoordelen.

CT-scan van de Longen

Een computertomografie (CT) is een speciaal type röntgenonderzoek om dwarsdoorsnede-opnames te maken. Hiermee kan zelfs een voortdurend bewegend orgaan zoals de long goed in beeld worden gebracht. Dit beeldvormende diagnostische proces biedt op deze manier meer duidelijkheid en details over de interne organen, botten, weke delen en bloedvaten dan normale röntgenonderzoeken.

De CT-scanner heeft de vorm van een grote ring, waar u doorheen gereden wordt. Het onderzoek in de CT duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voor het maken van de beelden worden röntgenstralen in een zeer lage dosis gebruikt.

Voordat u een CT-scan kunt ondergaan, zijn er bepaalde vereisten die moeten worden vervuld zodat een CT van de longen medisch gerechtvaardigd kan worden. Want bij elke röntgenonderzoek bestaat er, ondanks de lage stralingsdosis, nog steeds een minimale kans op de ontwikkeling van tumoren. Daarom onderligt elke CT-scan aan strikte regelgeving. Het belangrijkste criterium bij een CT-scan van de longen is dat men van tevoren een verhoogd risico op longziekten moet hebben. Dit risico wordt geschat op basis van de volgende factoren: ouder dan 45 jaar, familiale aanleg, chronische longziekten zoals bijvoorbeeld COPD, roken, of ernstige en aanhoudende longklachten, zonder een van de voorgaande risicofactoren te hebben.

Inhoud & prijs

CT-scan longen

Gericht onderzoek naar:
 • Moeilijkheden met ademhalen, kortademigheid, langdurige of chronische hoest
 • (chronische) longziekten (bijvoorbeeld COPD)
 • Long infectie
 • Long tumor
 • Verstopte bloedvaten richting de longen (longembolie)
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  5 tot 10 Minuten
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€350,- *
* Exclusief kosten voor contrastmiddelen, indien medisch relevant
Bekijk beschikbaarheid
Meer informatie? Bel +49 241 4757070 of WhatsApp ons.
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

Hierom kiezen cliënten voor DirectClinics
 
Alles was geweldig! Goed advies aan de telefoon! Twee dagen na mijn onderzoek kreeg ik de uitslag.
- Peter
We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur