Home Kennisbank Het hart Aneurysma symptomen

Aneurysma symptomen

Een aneurysma is een lokale uitzetting van een slagader. De wand van een slagader wordt zo dun dat zich op dit punt een soort ‘ballon’ vormt. Deze vasculaire anomalie komt het meest voor in de hersenen en de aorta. Iemand met een aorta-aneurysma leeft feitelijk met een tijdbom. Als de aorta barst, zijn de gevolgen niet te overzien en kan alleen snel medisch ingrijpen een leven redden.

Oorzaak van het aneurysma

De meest voorkomende oorzaak van een aneurysma is arteriosclerose (verharding van de slagaders). Daarnaast spelen afwijkingen in de constructie en sterkte van de vaatwand een rol. Erfelijke factoren kunnen ook een rol spelen. De belangrijkste risicofactor is roken, maar ook een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en diabetes kunnen indirecte oorzaken zijn.

Symptomen
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur