Home Kennisbank Het hart

Het hart

Het hart bestaat uit vier holtes: het linker atrium, het linker ventrikel, het rechter atrium en het rechter ventrikel. De bloedvaten die buiten het hart liggen zijn de kransslagaders. Ze voorzien het hart van bloed en zorgen ervoor dat de hartspier voldoende zuurstof en voeding krijgt. Het hart heeft vier kleppen en pompt 4 tot 5 liter bloed per minuut door het lichaam.

Oorzaken van hartproblemen
Het kan zijn dat een hartklep niet meer goed werkt, bijvoorbeeld als deze vernauwd is. Hartproblemen kunnen ook andere oorzaken hebben, zoals stress, roken en overgewicht. Ook kan de oorzaak minder onschuldig zijn, bijvoorbeeld bij hart- en vaatziekten.
  • Hartproblemen
  • Buikpijn
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Kortademigheid of moeite met ademhalen
  • Hartkloppingen
Toon meer
Meer informatie
Hartziekte

Hart- en vaatziekten zijn de meest voorkomende doodsoorzaak. Hartziekten of hartfalen kunnen niet van tevoren worden voorspeld. Je wordt er…

Aneurysma symptomen

Een aneurysma is een lokale uitzetting van een slagader. De wand van een slagader wordt zo dun dat zich op dit punt een soort ‘ballon’…

Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur