Onderzoeken

MRI borst

Belangrijke aanvullende procedure bij de diagnostiek van borstkanker

Home Onderzoeken MRI borst

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI scan van de borst?

Als belangrijke aanvullende procedure bij de diagnose van borstkanker helpt MRI om informatie te geven over de locatie, de grootte en de aard van een tumor en uitzaaiingen, en om antwoorden te geven op specifieke vragen, zonder gebruik te maken van stressvolle straling.

MRI scan van de borst

Een borst MRI, magnetische resonantie “mammografie”, afgekort MR-mammografie of MRM, is nu onderdeel geworden van het wettelijke programma voor vroege kankerdetectie in Duitsland, bestaande uit gedetailleerde vragen over symptomen door de arts, evenals palpatie van de borsten en de oksels en andere beeldvormingsmethoden (röntgenfoto's, echografie) zijn een belangrijke aanvullende methode geworden bij de diagnose van borstkanker. MRI kan informatie geven over de locatie, grootte en aard van een tumor en uitzaaiingen, maar ook antwoorden op specifieke vragen. Bij een afwijkende bevinding wordt vaak uit een eerder op de MRI ontdekt verdacht gebied een stukje weefsel weggenomen voor verdere opheldering in een biopsie.

Het MRI-onderzoek van de borst vereist geen stressvolle straling en is een snel en zinvol aanvullend onderzoek bij de diagnose van borstkanker. Omdat borstkanker ook bij mannen voorkomt, zijn borst-MRI's ook nuttig voor het beoordelen van veranderingen in mannelijk borstweefsel.

De kankerinformatiedienst van het Duitse Kankeronderzoekscentrum wijst erop dat MRI de mammografie niet vervangt en dat een betrouwbare diagnose van kanker niet kan worden gesteld met behulp van alleen beeldvormend onderzoek.

Borst MRI kan echter zeer nuttig en nuttig zijn in bepaalde situaties en symptomen en als aanvulling op of begeleidend bij andere methoden.

Klachten/symptomen

Inhoud & prijs

MRI borst

Gericht onderzoek naar:
 • Borst
 • Omringend weefsel
 • Borstafwijkingen
 • Tumoren
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 Minuten
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€750,- *
* Inclusief toediening van contrastmiddel
Bekijk beschikbaarheid
Meer informatie? Bel +49 241 4757070 of WhatsApp ons.
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

Hierom kiezen cliënten voor DirectClinics
 
Alles was geweldig! Goed advies aan de telefoon! Twee dagen na mijn onderzoek kreeg ik de uitslag.
- Peter
We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 08:30 tot 17:30 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 08:30 tot 17:30 uur