Home Kennisbank MRI scan MRI scan voet/enkel

MRI scan voet/enkel

Tijdens de voet-enkel-MRI-scan worden beelden van uw voet en enkel vastgelegd met behulp van een groot magnetisch veld.


MRI-ONDERZOEK

Met een MRI-voet of enkel weet u snel wat er aan de hand is. MRI is een onderzoek waarbij met behulp van een groot magnetisch veld honderden beelden van uw voet en/of enkel worden gemaakt. Hierdoor krijgt een arts een beter beeld van een mogelijke afwijking of ziekte dan een röntgenfoto. Het magnetische veld en de radiofrequentiegolven van een MRI-scan zijn niet schadelijk voor de gezondheid.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.


Klachten en oorzaken

Veel mensen in Duitsland hebben voet- of enkelpijn. In ruim de helft van de gevallen ontstaan ​​de klachten door het beoefenen van sport. Als u last heeft van voet- of enkelklachten, wilt u natuurlijk weten waarom. In dit geval biedt een MRI-scan uitkomst. Meestal gaat het bij voet- of enkelproblemen om een ​​naar binnen gerichte verstuiking van de voet, wat resulteert in een verstuikte enkel, gescheurde enkelbanden of misschien zelfs een breuk.

Kenmerken van de MRI scan van de voet/enkel
MRI scan voet/enkel heeft de volgende kenmerken
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de voet/enkel laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur