Home Kennisbank MRI scan MRI scan rug

MRI scan rug

Een MRI-scan van uw rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rugklachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.


MRI-ONDERZOEK

Met een MRI-scan van de rug weet u snel wat er aan de hand is. Het voordeel is dat u elk behandeltraject vroegtijdig kunt starten. Dit vergroot de kans op genezing of herstel. MRI is een test waarbij met behulp van een groot magnetisch veld honderden beelden van uw rug worden gemaakt. Het is een zeer gedetailleerde foto van de rug en de wervelkolom, om zo te zeggen. Hierdoor krijgt een arts beter zicht op mogelijke afwijkingen of ziektes (hernia, vernauwing, tumor) dan met een röntgenfoto.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.


Klachten en oorzaken

Iedereen heeft wel eens rugklachten gehad. De oorzaak is vaak eenvoudig vast te stellen, b.v. Bijvoorbeeld zwaar tillen, verkeerd bewegen of een eerdere val. Als u langdurige rug- of nekklachten heeft, kan er ook iets anders gebeuren: slijtage aan de wervels (artrose) of een uitstulping van de tussenwervelschijf. Een (lies)hernia wordt vaak pas herkend als deze de rugzenuwen bekneld raakt met als symptoom de typische uitstralende pijn in de benen of armen. Bij twijfel over rug- of nekklachten is het uiteraard beter om zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen.

Kenmerken MRI scan van de rug
Een MRI-scan van de rug heeft de volgende kenmerken.
  • Duurt circa 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Toont de rug laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
  • Visualiseert de rug laag voor laag
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur