Home Kennisbank MRI scan MRI scan knie

MRI scan knie

Een MRI-scan van de knie brengt de knie laag voor laag in beeld en geeft inzicht in het gewricht, het kraakbeen, de spieren en de pezen. Zo kan ieder punt, hoe klein ook, onderzocht worden op afwijkingen.


MRI-ONDERZOEK

MRI is een test waarbij gebruik wordt gemaakt van een groot magnetisch veld om honderden beelden van uw knie te maken. Hierdoor krijgt een arts een beter zicht op een mogelijke afwijking of aandoening dan met een röntgenfoto. Het magnetische veld en de radiofrequentiegolven van een MRI-scan zijn niet schadelijk voor de gezondheid.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.


Klachten en oorzaken

Knieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan een harde klap op de knie, een verrekking, een verdraaiing van de knie of een plotselinge beweging die de knie overbelast. Knieproblemen kunnen uw dagelijks leven ernstig beperken. Daarom is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen.

Kenmerken MRI scan van de knie
Een MRI scan van de knie heeft de volgende kenmerken
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de voet/enkel laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur