Home Kennisbank MRI scan MRI scan halsvaten

MRI scan halsvaten

Op een MRI-scan zijn de halsvaten laag voor laag zichtbaar. Daarom kan elk punt, hoe klein ook, worden onderzocht op afwijkingen.


MRI-ONDERZOEK

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek voor gedetailleerd onderzoek van belangrijke organen en bloedvaten. De MRI-scanner maakt tijdens het onderzoek gebruik van een groot magnetisch veld om een ​​groot aantal beelden van uw halsvaten te maken. Zo kan het lichaam laag voor laag worden aangestuurd. Om de resultaten te kunnen beoordelen, presenteert de computer deze lagen in beelden. Onze specialisten kunnen de beelden vanuit elke hoek bekijken, waardoor ze details vanaf een afstand van 5 mm kunnen waarnemen.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.


arteriosclerose

Vernauwing van de halsslagader (halsslagaderstenose) als gevolg van arteriosclerose is een van de meest voorkomende oorzaken van beroertes. Een MRI-scan van de halsvaten kan informatie opleveren over het risico op een beroerte of de aanwezigheid ervan. Vernauwing van de halsvaten als gevolg van arteriosclerose (halsslagaderstenose) is een belangrijke oorzaak van beroertes. Als er een verhoogd risico is op aderverkalking, zoals: Bij bijvoorbeeld een verhoogd cholesterolgehalte, bloeddruk of roken is een MRI-scan van de halsvaten een betrouwbare manier om een ​​vernauwing van de halsslagader op te sporen of uit te sluiten.

MRI scan van halsvaten
MRI scan van de halsvaten heeft de volgende kenmerken
  • Een MRI-scan van de halsvaten heeft de volgende kenmerken.
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de nekvaten laag voor laag
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur