Home Kennisbank MRI scan MRI scan bovenbuik

MRI scan bovenbuik

Op een MRI-scan van uw bovenbuik zijn uw lever, galblaas, milt, alvleesklier, nieren en aorta zichtbaar. Het is in de eerste plaats bedoeld voor het opsporen of uitsluiten van afwijkingen aan de organen in de bovenbuik, zoals galstenen, lever- of niercysten, leververvetting of darmuitstulpingen (divertikels). Tegelijkertijd wordt de hoofdslagader (aorta) onderzocht op afwijkingen zoals dilatatie (aneurysma) of verkalking (atherosclerose).


MRI-ONDERZOEK

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek voor gedetailleerd onderzoek van belangrijke organen en bloedvaten. De MRI-scanner maakt tijdens het onderzoek met behulp van een groot magnetisch veld een groot aantal beelden van uw bovenbuik. Zo kan het lichaam laag voor laag worden aangestuurd. Om de resultaten te kunnen beoordelen, presenteert de computer deze lagen in beelden. Onze specialisten kunnen de beelden vanuit elke hoek bekijken, waardoor ze details vanaf een afstand van 5 mm kunnen waarnemen.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.

Kenmerken MRI scan van de bovenbuik
De MRI scan van de bovenbuik heeft de volgende kenmerken
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de bovenste buikorganen laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur