MRI prostaat
Onderzoeken

MRI prostaat

Beeldvormingsprocedure voor het diagnosticeren van prostaatkanker

Home Onderzoeken MRI prostaat

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI van de prostaat? ​

Met behulp van moderne onderzoeksmethoden kan MRI de nauwkeurigheid bij het diagnosticeren van prostaatkanker aanzienlijk vergroten. MRI voor biopsievrije screening, vroege detectie of uitsluiting van prostaatkanker.

Magnetische resonantiebeeldvorming van de prostaat

Met een detectiegevoeligheid van meer dan 90% detecteert prostaat-MRI kanker minstens twee keer zo betrouwbaar als echografie, elastografie en conventionele punchbiopten. Als er op de MRI geen kanker wordt gedetecteerd, is dit resultaat ook betrouwbaar: het uitsluitingsvermogen is minimaal 96%.

PSA-meting - belangrijke informatie bij vermoeden van kanker

Prostaatspecifiek antigeen, afgekort PSA, is een eiwit dat wordt geproduceerd door prostaatcellen. Het maakt deel uit van de prostaatafscheiding en dient om het sperma vloeibaar te maken. Kleine hoeveelheden PSA komen ook in het bloed terecht, zodat het kan worden opgespoord met behulp van een laboratoriumtest uit een bloedmonster. Hiervoor neemt de arts een paar milliliter bloed uit de armader. De meeste deskundigen geven als normale waarde voor gezonde mannen nul (0) tot vier (4) nanogram per milliliter bloed, afgekort ng/ml. Prostaatkanker is onwaarschijnlijk bij PSA-waarden onder de vier nanogram per milliliter. Maar het is ook niet uitgesloten. Voor waarden boven 1 ng/ml en onder 4 ng/ml adviseren wij regelmatige controles met langere tussenpozen.

MRI voor biopsievrije screening, vroege detectie of exclusie

Wanneer met behulp van echogeleide bemonstering uit de prostaat een tumor wordt gedetecteerd, blijft het vaak onduidelijk of het deel van de tumor met de hoogste agressiviteit binnen de prostaat is gevonden, wat een beslissende invloed heeft op de therapie en het verdere verloop van de ziekte.

Met behulp van moderne onderzoeksmethoden kan MRI de nauwkeurigheid bij het diagnosticeren van prostaatkanker aanzienlijk vergroten. Prostaatkanker die behandeling vereist, kan nauwkeuriger worden opgespoord dan met alle voorgaande methoden, en met name agressieve carcinomen die verband houden met een verhoogde mortaliteit kunnen worden uitgesloten of opgespoord.

MRI is de meest nauwkeurige onderzoeksmethode voor het opsporen van prostaatkanker die behandeling vereist. Het geeft informatie over de aanwezigheid van een tumor, de exacte locatie en grootte van een kankerlocatie en de mogelijke uitbreiding of ingroei in de omgeving van de prostaat. Het geeft de uroloog cruciale informatie over gerichte punctie en behandeling van de ziekte.

Klachten/symptomen

Inhoud & prijs

MRI prostaat

Gericht onderzoek naar:
 • Prostaatkanker
 • Aanwezigheid van een tumor
 • Exacte locatie en grootte van een kankerlocatie
 • Mogelijke uitbreiding of groei van kanker in het gebied rond de prostaat
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  60 Minuten
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€750,- *
* Inclusief toediening van contrastmiddel
Bekijk beschikbaarheid
Meer informatie? Bel +49 241 4757070 of WhatsApp ons.
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

Hierom kiezen cliënten voor DirectClinics
 
Alles was geweldig! Goed advies aan de telefoon! Twee dagen na mijn onderzoek kreeg ik de uitslag.
- Peter
We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur