MRI hart
Onderzoeken

MRI hart

Nauwkeurige diagnostiek met behulp van magnetische resonantiebeeldvorming

Home Onderzoeken MRI hart

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI scan van het hart?

Een MRI scan van het hart onderzoekt hoeveel bloed er door de kransslagaders stroomt. Als bovendien een ontsteking van de hartspier (myocarditis) of vliezen (pericarditis) rondom het hart wordt vermoed, kan dit onderzoek bovendien worden gebruikt om de specifieke omvang en verspreiding van de acute ontsteking in het hart te bepalen.

MRI scan hart

De diagnostische mogelijkheden met behulp van magnetische resonantie beeldvorming (MRI) gaan veel verder dan die van een eenvoudige röntgenfoto. Door de gedetailleerde 3D-weergave van botten, organen en bloedvaten kunnen de kleinste afwijkingen in de structuur worden gedetecteerd.

Met behulp van de MRI scan van het hart kun je concrete conclusies trekken over welk deel van het hart er een probleem is en de oorzaken van de klachten vaststellen. Bovendien is het MRI onderzoek inmiddels een van de beste methoden voor het diagnosticeren van hartziekten, naast andere cardiologische onderzoeken. Cardiale MRI heeft het voordeel dat het, in tegenstelling tot hartkatheterisatie of computertomografie (CT), geen blootstelling aan straling veroorzaakt omdat MRI geen gebruik maakt van röntgenstralen.

Contrast medium toediening

Om de beelden op de MRI beter te kunnen beoordelen, wordt contrastmiddel gegeven, dat korte tijd later door de nieren wordt gefilterd en tijdens het plassen op natuurlijke wijze wordt uitgescheiden. Om de nierfunctie te beoordelen, vooral om de filtratieprestaties in te schatten, wordt vooraf rekening gehouden met de zogenaamde creatininewaarde (“nierwaarde”). Deze waarde mag op de dag van het onderzoek niet ouder zijn dan 6-8 weken. Een verhoging duidt op een verminderde nierfunctie, dus in dit geval of vanwege andere contra-indicaties, zoals een allergie voor contrastmiddelen of een eerdere nierziekte, zou er tijdens het MRI onderzoek geen contrastmiddel worden gegeven.

Redenen en oorzaken voor een MRI scan van het hart

Inhoud & prijs

MRI hart

Gericht onderzoek naar:
 • Stoornissen van de bloedsomloop
 • Ontstekingsprocessen en littekens
 • Inflammatoire hartspierziekten (pericarditis/myocarditis)
 • Niet-ischemische hartspierziekten (cardiomyopathieën)
 • Hart tumoren
 • Hartbloedstolsels (trombi)
 • Coronaire hartziekte (CHD)
 • Hartklepdefect
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  45 tot 60 min.
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
Meer informatie? Bel +49 241 4757070 of WhatsApp ons.
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

Hierom kiezen cliënten voor DirectClinics
 
Alles was geweldig! Goed advies aan de telefoon! Twee dagen na mijn onderzoek kreeg ik de uitslag.
- Peter
We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur