MRI voet/enkel
Onderzoeken

MRI voet/enkel

Vroegtijdige detectie en uitsluiting van reumatische aandoeningen, ligamentscheuren en artrose

Home Onderzoeken MRI voet/enkel

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI scan van de voet/enkel? ​

Met een MRI kunnen de oorzaken van bewegingsbeperking en pijn in de voet in beeld worden gebracht. In tegenstelling tot een eenvoudige röntgenfoto kunnen ook gescheurde gewrichtsbanden of waterretentie in de voet nauwkeurig worden gediagnosticeerd.

MRI scan van de voet/enkel

Voetpijn is vaak het gevolg van een ongeval. Of het nu gaat om het verdraaien van de enkel op oneffen oppervlakken of door sportactiviteiten, enkelbanden kunnen snel scheuren. Dit veroorzaakt niet alleen enkelpijn, maar kan op de langere termijn ook leiden tot instabiliteit en een grotere kans op ongelukken. Het is daarom belangrijk om gescheurde gewrichtsbanden onmiddellijk te diagnosticeren en op basis van de exacte bevindingen een passende revalidatiebehandeling te starten. Hoe langer voetpijn onbehandeld blijft, hoe erger de symptomen gewoonlijk worden, totdat uiteindelijk blijvende schade optreedt.

Enkel- en voetpijn kunnen echter ook andere oorzaken hebben. De enkels ondersteunen het gehele lichaamsgewicht. Dit kan leiden tot overbelasting en ontsteking van spieren, pezen of slijmbeurzen. Ook tekenen van slijtage (artrose) of reumatische aandoeningen kunnen pijnlijke enkels veroorzaken. Met een MRI worden gedetailleerde beelden van de voet gemaakt waarin de structuur duidelijk te zien is. Met deze beelden kan worden vastgesteld waar de pijn in de voet vandaan komt.

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Met een MRI scan kunt u foto's maken van de binnenkant van uw lichaam. De MRI-scanner ontvangt via een grote magneet en radiogolven signalen van het lichaam, die door een computer worden omgezet in beelden.

De volgende klachten kunnen een reden zijn om een ​​MRI scan van de voet/enkel te ondergaan:

Klachten/symptomen

Inhoud & prijs

MRI voet/enkel

Gericht onderzoek naar:
 • Artrose/(gewrichts)slijtage
 • Ligamenten/pezen
 • Gebroken botten
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 Minuten
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€450,- *
* Exclusief €50 contrastmiddel toediening (afhankelijk van indicatie)
Bekijk beschikbaarheid
Meer informatie? Bel +49 241 4757070 of WhatsApp ons.
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

Hierom kiezen cliënten voor DirectClinics
 
Alles was geweldig! Goed advies aan de telefoon! Twee dagen na mijn onderzoek kreeg ik de uitslag.
- Peter
We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur