Home Kennisbank Rug Pijn in de bovenrug

Pijn in de bovenrug

Pijn in de bovenrug gaat vaak gepaard met stijfheid en pijn in de nek, borst of andere delen van de rug.Oorzaken van pijn in de bovenrug

Pijn in de bovenrug ontstaat vaak in de loop van de tijd. Bijvoorbeeld door een verkeerde houding (bijvoorbeeld door met een gebogen rug in de auto of aan een bureau te zitten) of door veelvuldig repetitieve bewegingen te maken (vegen) of door fysiek harder te werken dan feitelijk mogelijk is. Acute pijn in de bovenrug is meestal het gevolg van tillen of onjuiste bewegingen. Een verkeerde wervelpositie of het beknellen van één of meerdere wervels leidt tot spanning in de bovenrug. De zenuwen raken geïrriteerd en dit leidt tot pijn. De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn. Pijn in de bovenrug kan zelfs leiden tot orgaanproblemen zoals maagklachten.

Rugklachten
Als u last heeft van de volgende klachten of als de rugpijn enkele weken aanhoudt, is het belangrijk dat u contact opneemt met uw arts voor een rugonderzoek.
  • Pijn tussen de schouderbladen
  • Pijn op de borst
  • Pijn net onder de nek
  • Pijn in de hele bovenrug
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur