Home Kennisbank Rug Nachtelijke rugpijn

Nachtelijke rugpijn

Rugpijn 's nachts kan erg vervelend zijn. Het kan zijn dat u moeite heeft met slapen vanwege rugpijn. Dit gebrek aan slaap kan ook van invloed zijn op de manier waarop u met de pijn omgaat. Bovendien kunnen de pijn en het gebrek aan slaap uw dagelijkse activiteiten gedurende de dag beperken.


Oorzaken van nachtelijke rugpijn

Rugpijn 's nachts kan veel verschillende oorzaken hebben. Meestal zijn ze relatief onschadelijk. Voorbeelden van onschuldige ziekten zijn rugpijn veroorzaakt door spierknopen, spierspanning of nachtelijke rugpijn veroorzaakt door een te zacht of te hard matras. Soms is nachtelijke rugpijn het gevolg van een minder onschuldige ziekte. Het kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een ontsteking van de wervel, een tumor, slijtage van de wervels (artrose) of uitstulping van de tussenwervelschijf (een hernia).

Rugklachten
Indien u last heeft van de volgende alarmsymptomen, is het raadzaam een ​​arts te raadplegen.
  • Extreme vermoeidheid
  • Nacht zweet
  • Onbedoeld gewichtsverlies
  • Hevige rugpijn 's nachts
  • Nachtelijke rugpijn die langer dan 1 week aanhoudt
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur