Home Kennisbank Rug Lage rugpijn

Lage rugpijn

Pijn in de onderrug door spierspanning of stekende pijn in de onderrug door verkeerd bewegen. Als u last heeft van rugpijn, herkent u waarschijnlijk één van deze symptomen.


Onderzoek van de rug

Als u langer dan een week last heeft van lage rugpijn, is het raadzaam om naar de huisarts te gaan. De arts zal u eerst veel vragen stellen om de oorzaak van de pijn te achterhalen en de ernst van de rugpijn te achterhalen. De arts zal dan samen met u een lichamelijk onderzoek uitvoeren. De huisarts kan aanwijzingen vinden en vervolgens verder onderzoek doen. Dit kan een bloedonderzoek zijn, maar ook een röntgenfoto of een MRI- of CT-scan. Gelukkig verdwijnen de meeste kwalen, waaronder ernstige rugklachten, vanzelf. De pijn kan vaak onder controle worden gehouden met pijnstillers en spierverslappers. Als de rugpijn langer dan enkele weken aanhoudt of vanaf het begin vrijwel ondraaglijk is, is er alle reden om specifiek rugonderzoek te laten uitvoeren.


Specifiek rugonderzoek

U wordt door uw huisarts verwezen naar een specialist in het ziekenhuis voor een specifiek rugonderzoek. Hier zijn vaak lange wachtlijsten, waardoor het kan zijn dat je even moet wachten voordat je hulp krijgt. Dit kan erg vervelend zijn, omdat uw rugpijn u hindert in het dagelijks leven. Het is daarom het beste om de rug zo snel mogelijk te onderzoeken, om zo snel mogelijk een oorzaak van de pijn te vinden.


Oorzaken van lage rugpijn

Pijn in de onderrug is bijzonder onaangenaam, maar wordt over het algemeen niet veroorzaakt door ernstige medische aandoeningen, hoewel de pijn hevig kan zijn. De pijn verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Als lage rugpijn langer dan een paar weken aanhoudt, kan er meer aan de hand zijn.

Rugklachten
Als u langer dan een week last heeft van de volgende symptomen, is het raadzaam om naar een arts te gaan
  • Vreselijke rugpijn
  • Verkrampte spieren in de onderrug
  • Stekende pijn in de onderrug (door een verkeerde beweging)
  • Pijn in de onderrug die uitstraalt naar de dijen
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur