Home Kennisbank Nek Symptomen van lymfatische kanker

Symptomen van lymfatische kanker

Kanker kan zich ontwikkelen in de lymfeklieren. Lymfatische kanker wordt ook wel lymfoom genoemd. Er zijn twee soorten lymfatische kanker: Hodgkin-lymfoom en non-Hodgkin-lymfoom.


HODGKINS LYMFOOM

Het komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 35 jaar, maar kan zeker ook bij oudere patiënten voorkomen. Een specifiek symptoom dat kan optreden bij Hodgkin-lymfoom is jeuk. Er ontstaat dan hevige jeuk zonder dat er iets op de huid zichtbaar is.


NON-HODGKIN-LYMFOMA

Er zijn ongeveer 30 tot 40 verschillende soorten, allemaal variërend in gedrag, presentatie en gevoeligheid voor behandeling. Non-Hodgkinlymfoom kan op elke leeftijd voorkomen en kan op veel verschillende plaatsen in het lichaam beginnen.


Lymfeklieren

Lymfeklieren zijn klieren die zich door het hele lichaam bevinden, zoals in de nek, oksels en liezen. Lymfeklieren zijn verzamelpunten voor witte bloedcellen. Deze witte bloedcellen beschermen tegen indringers zoals bacteriën en virussen. De lymfeklieren zijn verbonden met lymfevaten. Helder vocht (lymfe) stroomt door lymfevaten van verschillende weefsels in het lichaam naar de lymfeklieren. Vanuit de lymfeklieren stroomt het naar de bloedvaten.

Symptomen
Als u langer dan een week last heeft van de volgende symptomen, is het raadzaam om naar een arts te gaan.
  • Gewichtsverlies met normale eetlust
  • Vermoeidheid zonder duidelijke reden
  • 's Nachts hevig zweten (nat wakker worden)
  • Koortspieken (hoge koorts afgewisseld met normale temperatuur) Pijn in de lymfeklieren bij het drinken van alcohol (zeer zelden)
  • Een zwelling van de lymfeklieren (meestal gevoeld in de nek) die niet pijnlijk is
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur