Home Kennisbank MRI scan MRI scan van de schouder

MRI scan van de schouder

Een MRI-scan van de schouder kan informatie opleveren over de oorzaak van schouderklachten of bepaalde oorzaken uitsluiten.


MRI-ONDERZOEK

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek voor gedetailleerd onderzoek van belangrijke organen en bloedvaten. De MRI-scanner maakt gebruik van een groot magnetisch veld om tijdens het onderzoek een groot aantal beelden van uw schouder te maken. Zo kan het lichaam laag voor laag worden aangestuurd. Om de resultaten te kunnen beoordelen, presenteert de computer deze lagen in beelden. Onze specialisten kunnen de beelden vanuit elke hoek bekijken, waardoor ze details vanaf een afstand van 5 mm kunnen waarnemen.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.


Klachten en oorzaken

Schouderpijn kan lang aanhouden en uw dagelijkse activiteiten beperken. Het ongemak kan ook uitstralen van de schouders naar de nek en armen. Een MRI-scan van de schouder kan de oorzaak van dit probleem achterhalen. Schouderproblemen en schouderpijn kunnen lang aanhouden en steeds weer terugkomen. De pijn kan uitstralen naar de schouderbladen, nek, ellebogen of vingers en uw dagelijks leven ernstig beperken. Daarom is het belangrijk om snel een juiste diagnose te krijgen.


Cervicobrachialgie (nek-/schouderpijn) of CANS (ongemak van de arm, nek en/of schouder) worden vaak gediagnosticeerd. Vroeger werd dit ook wel RSI genoemd. Een mogelijke oorzaak is overmatige belasting van de schouders en nek door sportactiviteiten. Dit kan bijvoorbeeld van invloed zijn op het carpaal tunnel syndroom, de tenniselleboog of het rotator cuff syndroom. Soms kan er echter geen duidelijke medische oorzaak voor nek- en schouderpijn worden gevonden. Om erachter te komen wat het probleem is, kan aanvullend onderzoek in de vorm van een MRI-scan nodig zijn.

Kenmerken van de MRI scan voor de schouder
MRI van de schouder heeft de volgende kenmerken
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de schouder laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur