Home Kennisbank MRI scan MRI scan van de onderbuik

MRI scan van de onderbuik

Een MRI-scan van de buik maakt foto's van de verschillende organen in de buik: blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat. De beelden kunnen meer duidelijkheid geven over de aanwezigheid van bijvoorbeeld cysten, tumoren of ontstekingen.


MRI-ONDERZOEK

Met behulp van een groot magnetisch veld worden honderden beelden van uw lichaam vastgelegd. Op deze manier kan een arts sneller meer duidelijkheid krijgen over een mogelijke afwijking of ziekte in een van de organen nabij de buik (blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat).


TIJDENS HET ONDERZOEK

Om MRI-beelden van de buik te maken, wordt u door een MRI-scan geleid. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.

Kenmerken van de MRI scan voor de onderbuik
De MRI-scan van de onderbuik heeft de volgende kenmerken ​
  • Duur ca. 30 minuten
  • ​Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de onderbuik laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur