Home Kennisbank MRI scan MRI scan van de nek/hals

MRI scan van de nek/hals

Een MRI-scan van uw halswervels kan duidelijkheid geven over de oorzaak van nekklachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.


MRI-ONDERZOEK

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek voor gedetailleerd onderzoek van belangrijke organen en bloedvaten. De MRI-scanner maakt gebruik van een groot magnetisch veld om tijdens het onderzoek een groot aantal beelden van uw nek te maken. Zo kan het lichaam laag voor laag worden aangestuurd. Om de resultaten te kunnen beoordelen, presenteert de computer deze lagen in beelden. Onze specialisten kunnen de beelden vanuit elke hoek bekijken, waardoor ze details vanaf een afstand van 5 mm kunnen waarnemen.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.


Klachten en oorzaken

Veel mensen hebben last van nekklachten. Er zijn veel oorzaken die nekklachten kunnen veroorzaken. Denk aan een slechte houding, een verkoudheid of een gebroken nek. Een MRI-scan van de nek kan inzicht geven in deze problemen. Nekklachten komen bij een groot deel van de Duitse bevolking voor. Ze kunnen een grote impact hebben: een aanhoudende, onaangename pijn of hevige pijnklachten verstoren het dagelijks genot ernstig.

Bij chronische nekklachten moet naast een slechte houding of griep ook rekening gehouden worden met afwijkingen zoals slijtage aan de halswervels (artrose) of het uitsteken van een tussenwervelschijf (hernia). De symptomen kunnen te wijten zijn aan een slechte houding of overmatige belasting van de nek. Ook kou, spanning en stress kunnen een belangrijke rol spelen bij een stijve nek. De klachten kunnen ook veroorzaakt worden door een ongeval of natuurlijke veroudering van het kraakbeen in de nek. Het is belangrijk om snel een juiste diagnose te krijgen over de aard van de klacht. Hoe eerder mogelijke ziekten worden ontdekt, hoe beter ze kunnen worden behandeld.

Kenmerken MRI scan van de nek/hals
MRI van de nek/hals toont de volgende symptomen
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de nek laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur