Home Kennisbank MRI scan MRI scan longen

MRI scan longen

Een MRI-scan van uw longen kan de oorzaak van aanhoudende longproblemen ophelderen of bepaalde oorzaken uitsluiten.


MRI-ONDERZOEK

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek voor gedetailleerd onderzoek van belangrijke organen en bloedvaten. De MRI-scanner maakt gebruik van een groot magnetisch veld om tijdens de scan een groot aantal afbeeldingen van uw longen te maken. Zo kan het lichaam laag voor laag worden aangestuurd. Om de resultaten te kunnen beoordelen, presenteert de computer deze lagen in beelden. Onze specialisten kunnen de beelden vanuit elke hoek bekijken, waardoor ze details vanaf een afstand van 5 mm kunnen waarnemen.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.


Klachten en oorzaken

Veel mensen hebben dagelijks last van longproblemen, zoals veel hoesten, benauwdheid of benauwdheid. Als u ook (veel) rookt, gerookt heeft en/of familierisico’s heeft, is een MRI-scan van de longen aan te raden. Aanhoudende hoestsymptomen, onverklaarde kortademigheid, benauwdheid op de borst of pijn op de borst kunnen een symptoom zijn van een longziekte zoals longontsteking, COPD of vocht achter de longen. In sommige gevallen, vooral bij rokers, kan dit duiden op een longtumor. Een MRI-scan van de longen geeft informatie over mogelijke longziekten. Een MRI-scan laat meestal meer dan één röntgenfoto zien.

Kenmerken van de MRI scan van de longen
De MRI-scan van de longen laat de volgende symptomen zien
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de longen laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur