Home Kennisbank MRI scan MRI scan hoofd

MRI scan hoofd

Een MRI-scan van het hoofd (schedel en hersenen) kan meer inzicht geven in (langdurige) problemen zoals hevige hoofdpijn en migraine. Tijdens deze scan worden ook de schedel en de hersenen onderzocht, om bijvoorbeeld meer duidelijkheid te krijgen over de toestand van de bloedvaten.


MRI-ONDERZOEK

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek voor gedetailleerd onderzoek van belangrijke organen en bloedvaten. De MRI-scanner maakt gebruik van een groot magnetisch veld om tijdens het onderzoek een groot aantal beelden van het hoofd en de hersenen te maken. Zo kan het lichaam laag voor laag worden aangestuurd. Om de resultaten te kunnen beoordelen, presenteert de computer deze lagen in beelden. Onze specialisten kunnen de beelden vanuit elke hoek bekijken, waardoor ze details vanaf een afstand van 5 mm kunnen waarnemen.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.Klachten en oorzaken

Regelmatige hoofdpijn (clusterhoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn) is een van de meest voorkomende klachten. De oorzaak kan te maken hebben met stress of psychologische druk. Hoofdpijnklachten worden vaak veroorzaakt door langdurige stress (spanningshoofdpijn), een slechte houding (spierspanningshoofdpijn door verstopte nekspieren) of als symptoom van bijvoorbeeld de griep of een sinusinfectie.

In zeldzame gevallen kan hoofdpijn een symptoom zijn van een proces (zoals een hersentumor of een vasculair aneurysma) in de hersenen. Een MRI-scan van de schedel en hersenen kan u duidelijkheid geven over de oorzaak van het probleem, omdat het onderzoek met MRI-beelden meer informatie oplevert dan bijvoorbeeld een röntgenfoto. Bij chronische of regelmatig terugkerende hoofdpijnklachten waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden, kan een MRI van het hoofd vaak helpen om beter inzicht te krijgen in de mogelijke oorzaken. Op de scanbeelden kijken we naar de schedel, de hersenen, vernauwing/verwijding van de bloedvaten, hersenschade en hersentumoren.

Kenmerken MRI scan van het hoofd
Kenmerken MRI scan van het hoofd
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
  • ​Heeft mogelijke afwijkingen en ziekten
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur