Home Kennisbank MRI scan MRI scan heup

MRI scan heup

MRI-ONDERZOEK

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek voor gedetailleerd onderzoek van belangrijke organen en bloedvaten. De MRI-scanner maakt tijdens het onderzoek gebruik van een groot magnetisch veld om een ​​groot aantal afbeeldingen van de heup te maken. Zo kan het lichaam laag voor laag worden aangestuurd. Om de resultaten te kunnen beoordelen, presenteert de computer deze lagen in beelden. Onze specialisten kunnen de beelden vanuit elke hoek bekijken, waardoor ze details vanaf een afstand van 5 mm kunnen waarnemen.


TIJDENS HET ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel in een ‘tunneltje’ dat aan hoofd- en voeteneinde open is. Als u het ongemakkelijk vindt om in deze tunnel te liggen, mag een begeleider de MRI-kamer betreden. Een medewerker zal u alle relevante informatie verstrekken en u indien nodig geruststellen. Tijdens de MRI-scan beschikt u ook over een bel waarmee u in geval van nood de scan kunt pauzeren.


Klachten en oorzaken

Aanhoudende heupproblemen zijn zeer pijnlijk en ongemakkelijk. Ze kunnen je dagelijks leven behoorlijk beperken. Door de pijn in uw heup begint u (vaak onbewust) uw looppatroon te veranderen, wat tot nog meer ongemak kan leiden. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk te achterhalen wat er aan de hand is. Een MRI-scan van de heup kan direct duidelijkheid verschaffen over de oorzaak van klachten als slijmbeursontsteking, overbelasting van de heupspieren, gewrichtspijn, slijtage aan het heupgewricht (hoofd) en andere beperkte mobiliteit. Op de beelden kan een arts duidelijk het heupgewricht, slijtage (artrose) en andere botafwijkingen zien.

Kenmerken MRI scan van de heup
De MRI scan van de heup heeft de volgende kenmerken
  • Duur ca. 30 minuten
  • Resultaat direct beschikbaar
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Visualiseert de heup laag voor laag
  • Scannen op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur