Home Kennisbank Maag onderzoek Gastroscopie / maagonderzoek

Gastroscopie / maagonderzoek

Een gastroscopie is een visueel onderzoek waarbij de binnenkant van de slokdarm, de maag en het begin van de dunne darm (twaalfvingerige darm) wordt onderzocht.


Het onderzoek


Een gastroscopie wordt uitgevoerd met behulp van een endoscoop. Dit is een dunne, flexibele buis met de diameter van een vinger. Aan het uiteinde van de slang zit een camera met lampje. De beelden die de camera maakt, worden tijdens het onderzoek direct op een scherm weergegeven, zodat afwijkingen kunnen worden opgespoord. Het gehele onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.


Oorzaak van maagproblemen


Als u maag- en/of darmklachten heeft, kan er een gastroscopie worden uitgevoerd om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Met dit onderzoek kunnen alle mogelijke oorzaken van de klachten worden opgespoord, zoals: een maagzweer, de effecten van maagzuur op de slokdarm, een tumor, bloedingen en nog veel meer. Als een van deze oorzaken wordt gevonden, kan een behandeling worden gestart om de symptomen te verminderen.

Buikpijn
Als u al langere tijd last heeft van de volgende maagklachten, is het raadzaam om dit te laten onderzoeken.
  • Maagzuur
  • Opgeblazen gevoel
  • Boeren
  • Frequent braken (alarmsymptoom)
  • Ernstige pijn in de bovenbuik (alarmsymptoom)
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 08:30 tot 17:30 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 08:30 tot 17:30 uur