Home Kennisbank Longen Longkanker

Longkanker

Longkanker is een kwaadaardig gezwel, een tumor, die in de longen groeit. Naast lokale problemen zoals vernauwing van de luchtwegen, ingroei van het longmembraan of het hartzakje, kunnen metastasen de ziekte verspreiden en de gezondheid ernstig in gevaar brengen. Uitzaaiingen van een longtumor worden vaak aangetroffen in de hersenen, botten of lever.


Oorzaken van longkanker

Het grootste risico op het ontwikkelen van longkanker is roken. 85 procent van de longkankerpatiënten rookte. Niet-rokers die zich vaak in rokerige gebieden bevinden, hebben ook een grotere kans op het ontwikkelen van longkanker. Slechts in een minderheid van de gevallen (15 procent) is roken niet de onderliggende oorzaak. Bovendien komt longkanker vaker voor:

- Bij mensen die al een andere longziekte hebben, zoals COPD.
- Bij mensen die in contact komen met bepaalde stoffen zoals nikkel, radon, arseen of asbest.
- Bij mensen die eerder zijn bestraald

Symptomen
Deze symptomen kunnen optreden bij longkanker. Het herkennen van de symptomen betekent echter niet dat u ook daadwerkelijk longkanker heeft.
  • Toenemende kortademigheid
  • Brandende pijn op de borst
  • Heesheid zonder keelpijn
  • Hijgen
  • Aanhoudende kietelhoest
Toon meer
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur