Home Kennisbank Hoofd

Hoofd

Ons hoofd bestaat uit een schedel en hersenen. De schedel is de harde beschermlaag van de hersenen, neus, mond, oren en ogen en bestaat uit ruim 22 botten. De hersenen zijn het centrum van het menselijke zenuwstelsel en bepalen onder andere onze gedachten en bewegingen.

Oorzaken van hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. In Duitsland heeft 4% van de mensen dagelijks last van hoofdpijn. Meestal heeft hoofdpijn een vrij goedaardige oorzaak, zoals clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn en migraine. Toch is het erg vervelend en kan het uw dagelijkse activiteiten ernstig beïnvloeden. In sommige gevallen heeft hoofdpijn een gevaarlijke oorzaak, zoals: B. Hersenbloeding of beroerte.

Klachten
Wenn Sie länger als eine Woche an folgenden Beschwerden leiden, ist es ratsam, zum Arzt zu gehen.
  • Clusterhoofdpijn
  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Nekklachten
  • Verminderde eetlust
Toon meer
Meer informatie
Hersenbloeding

Een hersenbloeding is een bloeding in het hoofd die op verschillende plaatsen kan ontstaan.De hersenen bevinden zich in de schedel, omgeven…

Atherosclerose

In Duitsland sterven dagelijks mensen als gevolg van hart- en vaatziekten. In veel gevallen van dit type is of was er sprake van…

Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur