Home Kennisbank CT-scan CT-scan rug

CT-scan rug

Een CT-scan van de rug maakt gebruik van röntgenfoto's om de rug te onderzoeken. Het resultaat is een driedimensionaal gedetailleerd beeld van uw rug.


Meer informatie

Om een ​​(lies)hernia op te sporen is een CT-scan of MRI-scan van de rug nodig. Bij een (lies)hernia worden de zenuwwortels bekneld door een uitstekende tussenwervelschijf. Dit veroorzaakt beenpijn en mogelijk gezondheidsverlies. Een CT-scan van de rug kan uitwijzen of een (lies)hernia daadwerkelijk de oorzaak van de pijn is.


Het onderzoek

Tijdens het onderzoek ligt u op een bankje. De CT-scan is als het ware een ring waar je doorheen wordt geduwd. Dankzij de opening aan de voor- en achterkant is dit geen probleem voor mensen met claustrofobie. De ziekenhuizen en klinieken waar DirectClinics mee samenwerkt, maken gebruik van de modernste apparatuur van Siemens. Het totale onderzoek duurt ongeveer 5-10 minuten. De CT-scan wordt uitgevoerd zonder contrastmateriaal. Op advies van de behandelend arts kan het nodig zijn contrastmiddelen te gebruiken om de beeldkwaliteit te verbeteren.

Voorwaarden voor een CT-scan van de rug
De volgende factoren zijn belangrijk bij het overwegen van een CT-scan van de rug.
  • Je hebt een pacemaker
  • Je hebt een insulinepomp
Snel, kwalitatief en betrouwbare resultaten die inzicht geven in uw gezondheid. Dat is waar DirectClinics voor staat!

Snelle afspraken, de beste artsen, direct de uitslag en rapportage plus een uitgebreide nazorgtraject. Dat is wat u kunt verwachten, wanneer u kiest voor DirectClinics! Met drie locaties gevestigd net over de grens in Aken, Oberhausen en Bottrop, is er altijd een kliniek dicht in de buurt.

We helpen u graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur
Ik wil graag iemand spreken Ma - Vrij: 09:00 tot 17:00 uur